MUSICASA - praktijk voor muziektherapie en muzieklessen op maat
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.


Welkom op de website 
van MUSICASA!

Bert KockHopelijk kan ik u via deze site datgene bieden waar u naar op zoek bent. Muziektherapie of speciale muzieklessen. MUSICASA is er op gericht u een zo goed mogelijke service te bieden. Ik zal dan ook alles in het werk stellen om aan uw verwachtingen te voldoen.
Uit het muzikale aanbod dat ik beschikbaar heb, kunt u vast en zeker vinden wat u zoekt. Neem een kijkje op de website en als u vragen of opmerkingen heeft, neemt u gerust contact met mij op.Ik hoop u spoedig terug te zien! Houd mijn site in de gaten voor het laatste nieuws. Er volgt nog veel meer! 


Bert Kock, geregistreerd muziektherapeut  
NMT (Neurologisch Muziek Therapeut)
De magie van muziek
Roger van Boxtel, voorzitter van de raad van bestuur van Menzis beschrijft in zijn boek 'Van trilling tot rilling' de onschatbare waarde van muziek. Voor zijn boek sprak hij o.a. met dirigent Jaap van Zweden en neuropsycholoog prof. dr. Erik Scherder en uitvoerend      artiesten als Dinand Woesthof en Willeke Alberti.   
Muziek, een trilling in de lucht, kan je gevoel op slag compleet veranderen. Je krijgt  kippenvel of een rilling, wordt vrolijk of ineens  ben je weer terug in de tijd. Muziek verbindt en verwondert. Het kan veel doen voor mensen met alzheimer, parkinson, autistische aandoeningen en depressies. En kinderen die op jonge leeftijd een instrument leren bespelen presteren beter. 


van trilling tot rilling

De Muziek en het Brein
Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de werking en invloed van muziek op het brein. Conclusies uit deze onderzoeken onderschrijven het belang van de muziek bij de ontwikkeling van intelligentie en sociale en emotionele vaardigheden.
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
How playing an instrument benefits your brain - Anita Collins
View full lesson: http://ed.ted.com/lessons/how-playing-an-instrument-benefits-your-brain-anita-collinsWhen you listen to music, multiple areas of your brain become engaged and active. But when yo...
Geregistreerd lid van de NVKT nr.3180
Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders
AGB-code 90028650
Praktijk AGB-code 9007492
K.v.K. 09201209/BTW nummer NL001350634B19 


geregistreerd lid vaktherapeuten.
Lidnummer: 5966                                                
                             www.nvvmt.nl